achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Donderdag 15 09 2016 top of the bill
Lumière II.2 aanvang: 21:30 Locatie: TivoliVredenburg Prijs: € 22 / € 17 › Kaarten
Componisten: Henke, Robert (1969)

Van 12 tot 16 september organiseert Gaudeamus Muziekweek samen met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht  de 42ste International Computer Music Conference. Speciaal voor deze gelegenheid komt kunstenaar en elektronicapionier Robert Henke (ontwikkelaar van ’s werelds meest gebruikte software Ableton Live) naar Utrecht voor de nieuwste versie van zijn spectaculaire Lumière-show.

De Berlijnse elektronicaproducer Robert Henke staat in de Grote Zaal van TivoliVredenburg met zijn nieuwste geesteskind Lumière II.2. Deze show overtreft alle eerdere versies. Hij werkte voor Lumière II.2 zijn compositie van krachtige lasers en elektronische muziek verder uit tot een nog ingenieuzer samenspel en laat het licht bovendien reageren op het publiek. Een visionair audiovisueel werk dat deel uitmaakt van de ICMC 2016.

Als medeoprichter van techno-act Monolake en ontwikkelaar van de wereldwijd meest gebruikte software Ableton Live is pionier Henke een van de meest invloedrijke vernieuwers in de elektronische muziek. Met zijn Lumière-reeks timmert hij hard aan de weg als baanbreker in de lichtkunst. Met lasers tekent Henke opeenvolgende vormen, schijnbaar zwevend in de ruimte, die hij live transformeert tot muziek.

In veel opzichten is Henke een pionier van deze tijd, een gamechanger die we vele jaren van nu nog zullen roemen om zijn vernieuwende werk. Sterker nog, er is een complete generatie technoproducers die hun carrière aan hem te danken heeft. Zijn sleutel tot succes is een fascinerende obsessie voor techniek en kunst in het algemeen, en de wil om zichzelf altijd maar te blijven verbeteren.

i.s.m. TivoliVredenburg

 

 

‹ terug naar overzicht