achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Woensdag 06 09 2017
PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam aanvang: 20:15 Locatie: TivoliVredenburg Prijs: € 24 / € 19

Koop Tickets | Gaudeamus Muziekweeki.s.m. TivoliVredenburg

OPENING GAUDEAMUS MUZIEKWEEK 2017

Twee van Nederlands meest geprezen én geliefde ensembles voor nieuwe muziek openen Gaudeamus Muziekweek: Asko|Schönberg en Cappella Amsterdam. Samen brengen ze de wereldpremière van het nieuwste werk van Alexander Khubeev, de jonge Russische componist die in 2015 de Gaudeamus Award won en daarmee opdracht kreeg dit nieuwe stuk te schrijven. De jury prees hem om zijn “geavanceerde technieken” en “mysterieuze en diepgaande klankwereld”. Khubeev werkte sindsdien in relatieve stilte aan zijn nieuwste stuk, dat vanavond dan eindelijk te horen is.

Van Gaudeamus Award 2017-genomineerde Sky Macklay klinkt White/Waves, een onvoorspelbaar stuk waarin wilde uitbarstingen wedijveren met overweldigende golven ‘white noise’. De winnaar van 2007 Christopher Trapani keert dit jaar terug als jurylid en zijn winnende stuk, Sparrow Episodes, wordt vanavond ook gespeeld. Trapani schept hierin een voortdurend voorwaarts bewegende wereld, met als rode draad zijn elektrische gitaar door de spotgoedkope versterker uit het Parijse appartement waar hij het stuk schreef.

Tot slot herneemt Asko|Schönberg twee stukken die speciaal voor hen geschreven zijn: Jan Peter de Graaffs Rimpelingen en Meanwhile, behind, between, etcetera van Wilbert Bulsink, een microtonaal labyrint waarin hij zoekt naar wat zich tússen de noten van de piano bevindt.

Alexander Khubeev – nieuw werk (in opdracht van Gaudeamus)
Jan-Peter de Graaff – Rimpelingen (met steun van de stichting Vrienden Nederlandse Muziek)
Wilbert Bulsink – Meanwhile, behind, between, etcetera (met steun van het Fonds Podiumkunsten)
Christopher Trapani – Sparrow Episodes
Sky Macklay – White/Waves

Asko|Schönberg o.l.v. Bas Wiegers
Cappella Amsterdam

Hans Woudenberg, cello

 

‹ terug naar overzicht