achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Zaterdag 17 06 2017
Oriental Landscapes aanvang: 19:30 Locatie: TivoliVredenburg Prijs: € 22 › Kaarten

Voor het eerst in Nederland en verspreidt over vijf steden, brengt muziekfestival Oriental Landscapes de magie van Oriental Music tot leven. Tijdens het evenement wordt de luisteraar meegenomen op een tijdreis tussen traditionele en moderne interpretaties van Oosterse muziek. Oriental Landscape festival presenteert nieuwe ensembleformaties en nieuwe verbindingen tussen Oosterse en Westerse musici. Oriental Landscapes introduceert ook jonge artiesten en artiesten die nog niet eerder in Nederland hebben opgetreden en nieuwe composities die in première gaan.

Op 17 juni reist Oriental Landscapes naar Utrecht en presenteert een mini-festival in Hertz en de Pandora Foyer.

19.30 – K.F. Hein Foyer: Nouri Iskandar Trio and Mirna Kassis
Nouri Iskandar Trio en Mirna Kassis presenteren een zeer divers programma dat traditionele volksliedjes uit verschillende regio’s van Syrië combineert met werk uit de Byzantische muziektraditie.

20.15 – Hertz: New European Ensemble and Oriental Soloists
Deze samenwerking is het belangrijkste concert van het festival. Het betreft Nederlandse en Syrische componisten. Verschillende opdrachtstukken worden op dit moment gecomponeerd.
Het nieuwe Europese Ensemble is in 2008 in Nederland opgericht door toegewijde en gepassioneerde musici uit heel Europa. Het ensemble heeft een nationale en internationale reputatie opgebouwd voor hun rijke programmering, ‘grote enthousiasme’ (Nutida Musik) en ‘excellent performances’ (de Volkskrant). Ze spelen nieuwe muziek vol verve, maar zijn ook actief als solisten, kamermuzikanten en orkestleiders. Ze presenteren nieuwe muziek op spannende manieren door muziek te combineren met andere kunstvormen zoals film, literatuur, theater, dans en beeldende kunst en door op te treden in alternatieve locaties buiten de concertzaal. De muzikanten kunnen zo nieuwe muziek delen met een breed publiek.

 

 

‹ terug naar overzicht