achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Zondag 11 09 2016
NOOM aanvang: 13:45 Locatie: TivoliVredenburg festival hub Prijs: gratis Uitvoerenden: NOOM Componisten: Muntendorf, Brigitta (1982)

button koop ticketsNOOM is het onlangs opgerichte amateurensemble van Insomnio. Zij verzorgen deze laatste festivalmiddag een gratis concert in de Festival Hub. Op het programma staat IN SYNC van een jonge held in de Duitse hedendaagse muziek, Brigitta Muntendorf. Als componist verwierf ze bekendheid met haar muziektheatrale werken en gebruik van mixed media. Met de keuze voor IN SYNC geeft NOOM blijk van hun kwaliteiten: in het werk worden de bewegingen van de musici als een ware choreografie volledig gesynchroniseerd. Terwijl de strijkers de stok naar links en rechts bewegen, spelen de slagwerkers aan linker- en rechterzijde eveneens gesynchroniseerd, net als de trombone die de schuif voorwaarts en achterwaarts beweegt, de fagottisten die van links naar rechts stappen en de trompettisten die met een voorwaartse en achterwaartse beweging van de hand het instrument dempen. Het gevolg is een visuele synchronisatie, maar  het resulterende geluid is diffuus. Op deze wijze verkent de compositie het motto “hetzelfde, maar verschillend”.

Na afloop van dit concert kunt u genieten van een gratis rondleiding door de klankinstallaties in de Festivalhub.

Brigitta Muntendorf (DEU 1982) – IN SYNC

NOOM

Tip!
Spendeer een portemonnee-loze middag met de gratis concerten Noom & Oorlog en Vrede en doe de rondleiding door de klankinstallaties als leuk intermezzo.

Passe-partouts, routes & combinaties
Meerdere concerten bezoeken tijdens Gaudeamus Muziekweek kan nu extra voordelig. Of je je nu 1 avond, 1 weekend of een hele week wilt onderdompelen in de nieuwste muziek; we bieden voor elk wat wils!
Kijk snel voor onze passe-partouts, routes & combinaties; want op = op!

 

‹ terug naar overzicht