Niets missen? Koop een passe-partout!

Bent u een echte nieuwe muziek-liefhebber? Met een passe-partout heeft u met één ticket toegang tot alle concerten van het festival. Zo'n passe-partout kost online €125,- en is hier te koop. Aan de kassa kost een passe-partout €127,-.

Concerten

◂ terug naar overzicht

◂ Vorige Volgende ▸

Vrijdag 06 Sep 2013 europese uitwisseling · toptalent · winnaar toonzetters 2012
International Ensemble Modern Academy Aanvang: 17:00 Locatie: RASA
Uitvoerenden: International Ensemble Modern Academy Componisten: Alexander Khubeev, Adi Snir, Andys Skordis, Brigitta Muntendorf, Benjamin Scheuer, Dariusz Przybylski

Ulysses is het gerenommeerde Europese muzieknetwerk waarin nieuw werk van jong talent wordt uitgewisseld. Tijdens de Muziekweek zijn onder de noemer Ontmoet Europa de resultaten te horen van deze Europese samenwerking op orgel, disklavier en tijdens pre-dinnerconcerten van de Curious Chamber Players.

In de International Ensemble Modern Academy (IEMA) worden jonge musici, dirigenten en componisten gekneed in de nieuwste muziek. Zij krijgen de kans te werken met vooraanstaande componisten, musici van Ensemble Modern, dirigent Lucas Vis, sound designers en muziekpedagogen om zich goed voor te bereiden op een carrière in de internationale nieuwe muziekscene. In het kader van het Europese muzieknetwerk Ulysses komt het ensemble naar de Gaudeamus Muziekweek. Gaudeamus stelde Toonzetters-winnaar Andys Skordis voor om een nieuw werk voor IEMA te schrijven. Ook het voor de Gaudeamus Prijs-genomineerde werk Sounds of the dark time van Alexander Khubeev wordt uitgevoerd. IEMA heeft dit jaar twee componisten in residentie, Brigitta Muntendorf en Dariusz Przybylski, die beiden op het programma staan. Het Franse Foundation Royaumont, partner in dit project, voegt daar nog de componisten Benjamin Scheuer (vorig jaar genomineerd voor de Gaudeamus Prijs 2012) en Adi Snir aan toe met respectievelijk de werken Absurde Maschinen en NonEntity (part I). IEMA staat onder leiding staat van de jonge dirigent Vimbayi Kaziboni. Het concert wordt onderbroken voor een dinerpauze.

Hongerig geworden van het concert? Met een dinervoucher kunt u tijdens de pauze van het concert genieten van een maaltijd in RASA voor slechts €15,-.

 

◂terug naar overzicht