Niets missen? Koop een passe-partout!

Bent u een echte nieuwe muziek-liefhebber? Met een passe-partout heeft u met één ticket toegang tot alle concerten van het festival. Zo'n passe-partout kost online €125,- en is hier te koop. Aan de kassa kost een passe-partout €127,-.

Concerten

◂ terug naar overzicht

◂ Vorige Volgende ▸

Dinsdag 03 Sep 2013 dubbelconcert · kort & krachtig · eigentijds · nieuw orkest
orkest de ereprijs & Het Orkest van de 21ste eeuw Aanvang: 21:30 Locatie: Zijdebalen Theater
Uitvoerenden: orkest de ereprijs Componisten: Trevor Grahl, Martin Scheuregger, Martijn Padding, Yangzhi Ma, Ted Hearne, Morgan Kraus, Fatima Fonte, Kasia Glowicka, Mikołaj Laskowski

Utrecht viert in 2013 300 jaar Vrede van Utrecht, een wereldomvattend vredesverdrag dat in 1713 in Utrecht werd getekend. Een aantal programma’s van de Gaudeamus Muziekweek staat in het teken van de Vrede van Utrecht.

Tijdens de jaarlijks georganiseerde Young Composers Meeting van orkest de ereprijs in Apeldoorn krijgen jonge componisten de kans een week lang te werken met het ensemble. De beste werken van deze meeting, vaak kort en krachtig en daarmee urgent en eigenwijs, worden gepresenteerd in een dubbelconcert met het Orkest van de 21ste Eeuw, bestaande uit orkest de ereprijs en musici van Het Gelders Orkest. Trevor Grahl is voor de komende twee jaar componist-in-residence bij dit eigentijdse orkest. Van zijn hand klinkt Hussy, een opdrachtwerk van de ereprijs voor het winnen van de Young Composers Meeting in 2010. Het Orkest van de 21ste Eeuw laat van zich horen middels krachtig werk van Martijn Padding (HOP), Kasia Glowicka (Music in 3 Parts) en First World van Ted Hearne (winnaar van de Gaudeamus Prijs 2009!).


Werken uit de Jong Composers Meeting:
Mikołaj Laskowski - Na
Yangzhi Ma - The Butterfly
Fátima FonteThe Bird in the Garden
Emre KaleliNo. 10 Lovemaking
Martin Scheuregger - And his dark secret

Combiticket
U kunt dit concert ook combineren met het concert van Ensemble Modelo62 dat om 20:00 uur plaatsvindt. Een combiticket kost €27,- (aan de kassa €29,-) en is hier te koop.

Korting op vertoon van dit ticket
Op vertoon van het ticket voor dit concert heb u recht op een tweede gratis ticket voor House of Eutopia. Zo betaalt u voor twee tickets geen €15,- maar slechts €7,50. House of Eutopia is een installatie over de geschiedenis en de toekomst van Europa. De installatie is onderdeel van de Vrede van Utrecht en is tot en met 21 september in het Zijdebalen Theater te zien.

 

◂terug naar overzicht