achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Zondag 11 09 2016
Andere oren: Luisteren naar de 21ste eeuw aanvang: 14:00 Locatie: TivoliVredenburg Prijs: € 12 / € 7 (online) › Kaarten
Uitvoerenden: Bas Wiegers , Ralph van Raat

button koop ticketsHoe luister je naar nieuwe muziek? Vorig festival gaf muziekjournalist Frits van der Waa in een luistercursus een prachtige introductie op deze vraag met een twintigtal sleutelwerken uit de 20ste eeuw. Maar hoe zit het dan met muziek uit de 21ste eeuw!? Pianist en musicoloog Ralph van Raat en dirigent Bas Wiegers (onder andere Asko|Schönberg, Klangforum Wien) gaan met elkaar in gesprek aan de hand van hun persoonlijke selectie van werken uit de 21ste eeuw. Wat ‘mag’ er in de 21ste eeuw? Zijn de strikte regels van de modernisten definitief afgeworpen? Is tonaliteit terug van (nooit) weggeweest? Van Raat en Wiegers bereiden elk twee werken voor en gaan aansluitend met elkaar in gesprek over deze composities. En ook het publiek kan vragen aan het duo stellen. Dit alles in de gezellige huiskamer die we voor deze gelegenheid creëren.

Ralph van Raat
Bas Wiegers

Passe-partouts, routes & combinaties
Meerdere concerten bezoeken tijdens Gaudeamus Muziekweek kan nu extra voordelig. Of je je nu 1 avond, 1 weekend of een hele week wilt onderdompelen in de nieuwste muziek; we bieden voor elk wat wils!
Kijk snel voor onze passe-partouts, routes & combinaties; want op = op!

 

‹ terug naar overzicht