achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Zondag 11 09 2016
Thieves + uitreiking Gaudeamus Award 2016 aanvang: 17:00 Locatie: TivoliVredenburg Prijs: € 18 / € 13 (online) › Kaarten
Uitvoerenden: Looptail Componisten: Deligiannis, Thanasis (1983)

button koop ticketsZes musici, geen dirigent. Het is een van de trademarks van het Amsterdamse sextet Looptail. Het ensemble wijdt zich volledig aan het spelen van composities waarvan de inkt nog maar net is opgedroogd. Looptail weet met hun persoonlijke benadering van muziek een innige band aan te gaan met iedere componist die voor hen schrijft. THIEVES is een samenwerking van Looptail met componist en theatermaker Thanasis Deligiannis. Samen hebben zij een interactieve muziekperformance gecreëerd die tijdens Gaudeamus Muziekweek in première gaat.

THIEVES gaat over het geluid van dieven in de nacht en de emoties van hun slachtoffers. Naast persoonlijke verhalen van de makers, maar ook van het publiek, draait het in THIEVES vooral om fantasie. De muziek neemt in het verhaal steeds verschillende vormen aan: het ene moment omkadert zij de vertelling met sierlijke terughoudendheid, om het volgende moment nieuwe plotwendingen af te dwingen en als alwetende verteller op de voorgrond te treden.

Na afloop van het concert vindt de uitreiking van  de Gaudeamus Award 2016 plaats.
Thanasis Deligiannis zal gedurende ons GMW Workshop Weekend een workshop Muziektheater geven.

Thanasis Deligiannis (GRC/NLD 1983) – THIEVES

Looptail

Passe-partouts, routes & combinaties
Meerdere concerten bezoeken tijdens Gaudeamus Muziekweek kan nu extra voordelig. Of je je nu 1 avond, 1 weekend of een hele week wilt onderdompelen in de nieuwste muziek; we bieden voor elk wat wils!
Kijk snel voor onze passe-partouts, routes & combinaties; want op = op!

 

‹ terug naar overzicht