achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Vrijdag 20 11 2015
Le Guess Who? aanvang: 20:00 uur Locatie: TivoliVredenburg › Kaarten
Uitvoerenden: Wilbert Bulsink & Jessica Sligter

Voor het derde jaar op rij presenteert Gaudeamus Muziekweek een prachtprogramma tijdens Le Guess Who? – het vierdaagse festival voor ‘high caliber’ muziek dat jaarlijks plaatsvindt in hartje Utrecht. Het programma van Le Guess Who? wordt door kenners geroemd vanwege de durf en visie en geniet grote bekendheid onder een (internationale) groep eclectisch ingestelde muziekliefhebbers:

“Le Guess Who? is (…) waving a proudly alternative, underground flag, but throwing themselves open to a whole city in what is a truly massive, all-corners-covered spectacle of high quality, defiantly excellent music.” (The London Economic)

We zijn meer dan blij met de door ons ge(co)produceerde line up vrijdagavond 20 november in Cloud Nine! Een eclectische avond met/van/voor/door jonge componisten en jonge makers.

Wilbert Bulsink & Jessica Sligter
Componisten Wilbert Bulsink en Jessica Sligter zijn door Gaudeamus Muziekweek gevraagd een droomverbond aan te gaan. In het driestromenland van experimentele pop, improvisatie en eigentijdse compositie treffen deze buitenbeentjes elkaar. Ze componeren niet alleen, maar spelen ook het liefst hun eigen werk. Begin 2014 creëerden Bulsink en Sligter samen het werk Untitled #1. In het vervolg hierop getiteld Untitled #2 [the mute] breidt het componistenduo hun ideeën aanzienlijk uit. Sligter/Bulsink krijgen nu gezelschap van de ervaren Noorse strijkers Ole Henrik Moe en Kari Rønnekleiv. Beiden zijn actief als het improvisatieduo The Sheriffs of Nothingness en werkten eerder samen met de band Motorpsycho. Centrale thema’s in het nieuwe stuk zijn vibrato en trilling, én het wegnemen (‘muten’) van materiaal in allerlei vormen, aldus de makers.

Liima
Liima is het nieuwe project van Efterklangleden Casper Clausen, Rasmus Stolberg en Mads Brauer in samenwerking met de Finse percussionist Tatu Rönkkö. In deze nieuwe samenstelling legt de formatie meer nadruk op live improvisatie en weet zo in het moment te blijven. Carpe diem!

Anna Meredith
Deze Schotse componist wist meer dan 40 miljoen mensen te bereiken tijdens het prestigieuze Night of the Proms en kan sindsdien gerekend worden tot een vaste waarde in de Britse muziekcultuur. Nu is het je kans haar in levende lijve te zien optreden met haar majestueuze Reichiaanse opus Nautilus.

Jerusalem In My Heart
Radwan Ghazi Moumneh is als Jerusalem in My Heart onmisbaar binnen Quebec’s bloeiende en broeiende underground muziekscene. Hij werkte o.a. samen met Arcade Fire, Godspeed You!, Black Emperor, Ought en Colin Stetson. Zijn eigen muzikale output is meer dan indrukwekkend. Op zijn fantastische debuutalbum experimenteert hij met traditionele Syrische bruiloftsmuziek en elektronische geluidscollages.

Meer informatie, tijdschema & tickets: www.leguesswho.com

 

‹ terug naar overzicht