achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Zondag 11 09 2016
Jacob 3.0 aanvang: 14:00 Locatie: Kytopia Prijs: € 15 / € 10 (online) › Kaarten
Uitvoerenden: Erik Bosgraaf , Arjen de Vreede (DJ DNA) , Jorrit Tamminga Componisten: Eyck, Jacob van (1590-1657)

button koop tickets

Drie rasmuzikanten gaan in dialoog met vier eeuwen oude popmuziek. Blokfluitist Erik Bosgraaf, laptopkunstenaar Jorrit Tamminga en dj Arjen de Vreede (DJ DNA) onderhouden zich op een eigentijdse manier met de muzikale nalatenschap van jonkheer Jacob van Eyck. Je zou hem de dj van de zeventiende eeuw kunnen noemen. De blinde stadsbeiaardier van Utrecht nam de internationale tophits van zijn tijd en varieerde er lustig op los, niet alleen op de klokken van de Domtoren maar ook als blokfluitist op het Janskerkhof. Het virtuoze repertoire waarmee Van Eyck in de zomer de wandelaars vermaakte, is bewaard gebleven in Der Fluyten Lust-hof en tot op de dag van vandaag wereldwijd geliefd én gevreesd. JACOB 3.0. geeft er een compleet nieuwe draai aan. DNA, Tamminga en Bosgraaf  brengen hun show in Kytopia, voorheen de Weeskerk waar Van Eyck in 1657 werd begraven.

Een lezing over Van Eyck is integraal onderdeel van dit programma en zal gegeven worden door Thiemo Wind.

Jacob van Eyck (NLD ca. 1590-1657)

Erik Bosgraaf
Jorrit Tamminga
Arjen de Vreede

Passe-partouts, routes & combinaties
Meerdere concerten bezoeken tijdens Gaudeamus Muziekweek kan nu extra voordelig. Of je je nu 1 avond, 1 weekend of een hele week wilt onderdompelen in de nieuwste muziek; we bieden voor elk wat wils!
Kijk snel voor onze passe-partouts, routes & combinaties; want op = op!

 

‹ terug naar overzicht