achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Donderdag 08 09 2016 young pioneers · crossover ·
A Night Out with Modelo62 aanvang: 20:30 Locatie: Theater Kikker Prijs: € 18 / € 13 (online) € 35 (combi-ticket Composer's Kitchen en Ob-literate) › Kaarten
Uitvoerenden: Ensemble Modelo62 Componisten: Vine, Anthony (1988) , O’Callaghan, James (1988) , Kaleli, Emre Sihan (1987)

Geert van Boxtel zal samen met Emre Kaleli en Ezequiel Menallad om 19:45 een inleiding geven over dit concert.

button koop ticketsOp onze nieuwe festivallocatie Theater Kikker verzorgt Ensemble Modelo62 een multidisciplinair avondje uit. Het immer energieke Ensemble Modelo62 is altijd bereid risico’s te nemen en moedigt de toepassing aan van ongewone technieken in vele verschillende genres. Modelo62 weet ambitieuze programma’s virtuoos te combineren met een opvallend open geest. Het is dan ook niet zonder reden dat maar liefst drie werken van Gaudeamus Award genomineerden Anthony Vine en James O’Callaghan op het programma staan.

Vine werkt bij uitstek interdisciplinair en weet bruggen te slaan tussen hedendaagse muziek, beeldende kunst en dans.
In For Agnes Martin maakt hij een vergelijking met het werk van de gelijknamige kunstschilder, Agnes Martin. Haar schilderijen lijken op het eerste gezicht allemaal op elkaar met eenzelfde structuur in oneindig veel variaties: een grid van horizontale en verticale nauwkeurig getrokken lijnen op grote canvassen van ca. 2 bij 2 meter. De harmonica’s en de cassettedecks in het stuk van Vine verweven zich op eenzelfde manier met het ensemble waardoor een afwisselend geluidslandschap ontstaat met intrigerende “zwevende lagen”. Voor From a Forest of Standing Mirrors, liet Vine zich beïnvloeden door een choreografie van Maguy Marin, waarin grillige reflecties van dansers in trillende spiegels transformeren in een perpetuum mobile (een oneindig bewegende machine). Gedurende het stuk van Vine worden de repeterende klankconstructies gespiegeld en weer versplinterd, waarbij de videoprojectie een voortdurende tegenhanger vormt van het geheel.

In AMONG AM A van Gaudeamus Award genomineerde James O’Callaghan geef je je over aan een buitengewone luisterervaring waarin muziek en omgevingsgeluid met elkaar versmelten en de grens tussen alledaagse klanken en muziek vervaagd. Een werk dat Modelo62 niet voor niks aan het repertoire heeft toegevoegd.

Tot slot presenteert Ensemble Modelo62  een nieuw interdisciplinair werk in samenwerking met drie jonge pioniers – theatermaker Luz Lassizuk, visual artist Yolanda Uriz Elizalde, en componist Emre Sihan Kaleli.

In dit stuk gaan de makers op zoek naar nieuwe ervaringen en percepties van kunst aan de hand van geluid, licht, gebaren, beelden en geur. Met deze verschillende componenten samen proberen ze een organisch geheel te vormen, zodat ze nauw met elkaar verbonden zijn als actoren in een toneelstuk. Op deze manier wordt een choreografie van sensaties gecreëerd, die het publiek meeneemt in een complete zintuiglijke ervaring (horen, zien, voelen en ruiken!).

Anthony Vine (USA) – From a Forest of Standing Mirrors (2014) & For Agnes Martin (2013)
James O’Callaghan (CAN) – AMONG AM A (2015)
Emre Kaleli (TUR) – A Sensorium (2016)*

Ensemble Modelo62
Ezequiel Menalled
– dirigent

Dit werk is het resultaat van de artistieke samenwerking tussen Ensemble Modelo62 en Kaleli, in het kader van de regeling Nieuwe Makers, in coproductie met Gaudeamus Muziekweek en met steun van het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten.

Combi-ticket
Voor slechts € 35  euro heb je al een combi-ticket voor maar liefst drie concerten. Geniet van een diverse avondje uit met A Night out with Modelo 62, Composer’s Kitchen (2) &  Ob-literate!
> Tickets

Passe-partouts, routes & combinaties
Meerdere concerten bezoeken tijdens Gaudeamus Muziekweek kan nu extra voordelig. Of je je nu 1 avond, 1 weekend of een hele week wilt onderdompelen in de nieuwste muziek; we bieden voor elk wat wils!
Kijk snel voor onze passe-partouts, routes & combinaties; want op = op!

 

‹ terug naar overzicht