achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Vrijdag 11 09 2015 sensoric sounds | crossover | established pioneers
Modelo62 aanvang: 21:15 Locatie: RASA Prijs: €18 › Kaarten
Uitvoerenden: Ensemble Modelo62 Componisten: Emre Kaleli (1987) , Raphaël Cendo (1975) , Tobias Klich (1983)

Tijdens Gaudeamus Muziekweek 2013 werkten Ensemble Modelo62 en componist Emre Sihan Kaleli samen aan de uitvoering van Emre’s stuk Il voto dell’innocenza. Het werk kreeg een eervolle vermelding van de jury. Als artistiek team waren Ensemble Modelo62 en Emre een succes. Onlangs zijn ze aan een nieuw samenwerkingsproject begonnen dat twee jaar gaat duren, met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten.
Tijdens de Gaudeamus Muziekweek 2015 speelt Modelo62 de première van een nieuw stuk dat Emre speciaal voor het ensemble heeft geschreven. Hierin zijn de eerste vruchten van de bovengenoemde samenwerking te horen.
Eveneens staat een herhaling van Il voto dell’innocenza op het programma – ditmaal in combinatie met visuele elementen van de hand van Yolanda Uriz.
Daarnaast presenteert het ensemble een nieuw stuk van Tobias Klich, in opdracht van het festival geschreven nadat hij de Gaudeamus Award won in 2013. Voor dit werk, een compositie voor kamerensemble en videoprojecties, liet Klich zich inspireren door Los Caprichos, een serie etsen van Goya.

Ten laatste speelt Modelo62 de Nederlandse première van Graphein, een opwindend stuk voor versterkt ensemble gecomponeerd door jurylid Raphaël Cendo.

Emre Kaleli (TUR) – Il voto dell’innocenza &  [No.12] Five Love Songs (eervolle vermelding Gaudeamus Award 2013)
Tobias Klich (DEU) – Goyas Räume (winnaar Gaudeamus Award 2013)
Raphaël Cendo (FRA) – Graphein (jurylid Gaudeamus Award 2015)

Ensemble Modelo62

Eén avond, twee concerten! Krijg het festivalgevoel te pakken met 2 bijzondere concerten op één avond voor een scherpe prijs. Combineer dit concert met Boys will be Boys voor slechts € 26 (ipv € 36)

 

‹ terug naar overzicht