achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Zaterdag 12 09 2015 crossover | young pioneers | (live) electronics
Maarten Vos & Greg Haines aanvang: 21:30 Locatie: TivoliVredenburg Prijs: €12 › Kaarten
Uitvoerenden: Maarten Vos

Helaas heeft Greg Haines af moeten zeggen wegens onvermoede omstandigheden. Er wordt gekeken naar een vervangende show in de toekomst. In plaats van een duoshow speelt Maarten Vos zijn eigen soloset waarmee hij succesvol was op festivals als Eurosonic, Pitch en Motel Mozaique.

Cellist Maarten Vos was een bijzonder veelgevraagd artiest afgelopen seizoen en reeg festival na festival aan elkaar. Niet verwonderlijk. Zijn muziek is adembenemend. De klassiek geschoolde Vos beweegt zich met zijn cello tussen minimal music á la Philip Glass en duistere elektronica. Hij gebruikt meerdere elektronische en akoestische toepassingen om het geluid van zijn cello mee te manipuleren, vaak resulterend in dromerige composities en ambient texturen.

De Utrechter was afgelopen seizoen ook musician-in-residence bij Gaudeamus Muziekweek. Bijzondere projecten met de Britse multi-instrumentalist & componist Greg Haines en met de Nederlandse klankkunstenaar Machinefabriek speelden tijdens Le Guess Who? 2014. Naast het afronden van twee masters aan het Conservatorium van Amsterdam (onder meer live electronics) schaafde hij het hele jaar aan zijn bijzondere soloset die hij vanavond presenteert.

 

Eén avond, twee concerten! Krijg het festivalgevoel te pakken met 2 bijzondere concerten op één avond voor een scherpe prijs. Combineer dit concert met Complex Textures voor slechts € 26 (ipv € 36)

 

‹ terug naar overzicht