achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Vrijdag 11 09 2015 young pioneers | crossover
Boys will be Boys aanvang: 20:00 Locatie: TivoliVredenburg Prijs: €18 › Kaarten
Uitvoerenden: Zwerm Componisten: Matthew Shlomowitz (1975) , Thomas Bensdorp (1981) , Mátyás Wettl (1987) , Mauro Pawlowski (1971)

Het elektrische gitaarkwartet Zwerm is dit jaar een van de drie ensembles waarvoor werk kon worden ingestuurd voor de Gaudeamus Award. Gedurende de Gaudeamus Academy werkt Zwerm intensief samen met genomineerde Mátyás Wettl. Rondom zijn werk Wait stelde Zwerm een jongensachtig baldadig programma samen.

The Major Sevenths is een fictieve Londense band ontsproten aan het brein van Matthew Schlomowitz. Sinds de oprichting in 2009 brachten ze drie platen uit totdat er in 2013 een einde kwam aan de band. The Major Sevenths Medley is een ode aan hun greatest hits.

Jongens waren het, ook de mannen van Zwerm. Op slechte cassettebandjes namen ze hun eerste songs op, dromend van een beroemde toekomst. Vijfentwintig jaar later maakte Thomas Bensdorp er een echt stuk van.

Als mens vermomd is een heel zielig en heel hard stuk van Mauro Pawlowski. Het gaat over een alien die zich als mens vermomd. Tijdens de première kwam de vermomde alien zelf ook op het podium om een gedicht voor te lezen maar deze keer kan hij er niet bij zijn, dat is dus extra zielig.

Matthew Shlomowitz (AUS)- The Major Sevenths Medley
Thomas Bensdorp (NLD) – Jongens
Mátyás Wettl (HUN) – Wait (genomineerd Gaudeamus Award 2015)
Mauro Pawlowski (BEL)Als mens vermomd

Zwerm
Bruno Nelissen
Johannes Westendorp
Toon Callier
Jona Kesteleyn

Donata Kramarz – zang, tekst

Eén avond, twee concerten! Krijg het festivalgevoel te pakken met 2 bijzondere concerten op één avond voor een scherpe prijs. Combineer dit concert met Modelo62 voor slechts € 26 (ipv € 36)

 

‹ terug naar overzicht