achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Sessies

Zaterdag 11 02 2017
GMW Sessies #14 aanvang: 20.00 u Locatie: Muziekhuis Utrecht Prijs: € 5 › Kaarten
Uitvoerenden: Trash Panda Collective Componisten: Andrius Arutiunian , Igor C Silva

In de (onregelmatig plaats vindende) Gaudeamus Muziekweek Sessies presenteren we try-outs van eigen producties, voorproefjes uit Muziekweek en work-in-progress van jonge ensembles en (nog) onbekende componisten. De presentatie is in handen van Jochem van der Heide.

IGOR C SILVA + TRASH PANDA COLLECTIVE
Componist Igor C Silva  (Porto, 1989) maakt multimediale werken waarin elektronica, nieuwe media en improvisatie een grote rol spelen. Psychedelica, noise, experiment en een tegendraads gevoel voor humor ontmoeten elkaar in adembenemende muziek.

Silva werkt met verschillende ensembles, solisten en (jazz)bands en richtte onlangs het Trash Panda Collective op, waarmee hij zowel eigen werk als werk van andere componisten speelt. De twaalfkoppige band reist vandaag af naar Utrecht in een tot vier musici afgeslankte vorm, met een bezetting van fluit, sax, elektrische bas, slagwerk en elektronica. De vanavond gespeelde werken (o.a. Silva’s Smart Alienation en Your Trash) zijn een try-out voor een optreden op Rewire Festival later dit jaar.

ANDRIUS ARUTIUNIAN
Andrius Arutiunian is een Litouws-Armeense componist en geluidskunstenaar, woonachtig in Den Haag. Naast werken voor onder meer MAZE, Ensemble Klang en Slagwerk Den Haag maakt en speelt hij elektronische en audiovisuele solostukken.

Voor het vanavond gespeelde stuk VOYAGES (2016) maakt hij een bewerking van het audio- en beeldmateriaal dat door de NASA in 1977 de ruimte werd ingeschoten in de Voyager 1 en 2. Materiaal dat bedoeld was om eventuele aliens die het aantroffen een zorgvuldig gecureerde indruk te geven van de culturele rijkdom der menselijke beschaving.

 

‹ terug naar overzicht