achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Donderdag 07 09 2017
Composer On Stage – Shalygin aanvang: 20:15 Locatie: TivoliVredenburg Prijs: € 20 / € 16

Koop Tickets | Gaudeamus Muziekweeki.s.m. TivoliVredenburg

“Waarom hebben requiems altijd maar één Lacrimosa, de smeekbede om eeuwige rust voor arme zondaars? Alles wat componisten hebben te zeggen is hier samengebald, wat het voor mij tot het mooiste deel van een requiem maakt.”, aldus Maxim Shalygin. Zijn eigen Lacrimosa, voor de bijzondere bezetting van zeven violen, dat hij schreef in opdracht van Gaudeamus Muziekweek en November Music, bestaat uit niet minder dan dertien kleinere Lacrimosa’s. De titels zeggen iets over de beelden die de oude Latijnse misteksten bij Shalygin oproepen: Licht, Gebed, Melancholie, het Geluid van de Dood, Dans, Vogels en Niets.

Tijdens de allereerste aflevering van Composer on Stage zal Maxim Shalygin letterlijk op de planken staan; hij wordt geïnterviewd en doet een boekje open over zijn muziek en zijn inspiratiebronnen. Ook het publiek zit op het podium van de Grote Zaal, om zo dicht mogelijk op de muziek te kunnen zitten. Het interview, de video- en audiofragmenten en de wisselwerking tussen gast en presentator halen de laatste onzichtbare muur tussen jou, de musici en de muziek neer voor een intense en onvergetelijke ervaring.

Lacrimosa wordt gespeeld door Shapeshift, het kersverse ensemble van componisten Maxim Shalygin, Christiaan Richter, Janco Verduin, Reza Namavar, Jan-Peter de Graaff en slagwerker Konstantyn Napolov. Het ensemble is opgericht om nieuw werk in première te brengen in nauwe samenwerking met jonge componisten. Shapeshift brengt uitzonderlijke en onalledaagse muziekproducties en combineert kwaliteit, avontuur, opwinding, experiment, traditie en onbevangen frisheid met een scherpe artistieke visie.

Maxim Shalygin – Lacrimosa or 13 Magic Songs (in opdracht van Gaudeamus Muziekweek en November Music)

Shapeshift

 

‹ terug naar overzicht