achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Zaterdag 10 09 2016
Band zonder verblijfsvergunning aanvang: 18:00 Locatie: TivoliVredenburg Prijs: gratis Uitvoerenden: De band zonder verblijfsvergunning

Vier jaar geleden is stichting de Vrolijkheid een bijzonder muziekproject gestart in het asielzoekerscentrum (AZC) van Utrecht. De Vrolijkheid organiseert creatieve en kunstzinnige activiteiten met en voor bewoners van het AZC. Het streven daarbij is om zoveel mogelijk positieve ervaringen mogelijk te maken voor de bewoners van het AZC die op deze locaties vaak een zeer moeilijke en grauwe tijd doormaken, een tijd waarin ze voornamelijk niets anders kunnen doen dan wachten, zonder te weten wat het lot hun zal brengen. Door een activiteit als het muziekproject kunnen jongeren en volwassenen zich uiten en hun talenten ontdekken. Iedere donderdagavond spelen ze elkaars muziek. Ook al spreken ze elkaars taal niet, met muziek zijn er geen woorden nodig om te horen wat voor een verhaal iemand vertelt, een ritme of een gebaar is voldoende. Zo verbindt muziek mensen.

En die verbinding vindt niet alleen plaats op het AZC maar ook met mensen uit de buurt, de stad en het land. En zo is de ‘ Band Zonder Verblijfsvergunning’ ontstaan. De band is een platform waar muzikanten elkaar kunnen ontmoeten en hun muziek aan elkaar kunnen laten horen. De bandleden zijn voornamelijk vluchtelingen uit alle delen van de wereld en de samenstelling van de band wisselt, afhankelijk van waar de muzikanten naar toe verhuizen. Wanneer er een mogelijkheid is spelen ze graag buiten het AZC om met andere mensen kennis te maken.

Ontmoet de Band Zonder Verblijfsvergunning nu op het Rabo Open Stage (begane grond TivoliVredenburg, naast het Gegeven Paard) in dit gratis concert, wat tevens een aanloop is naar het bomvolle Saturday Night Live programma.

 

‹ terug naar overzicht