achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Over Gaudeamus Muziekweek

Gaudeamus presenteert, organiseert, stimuleert en ondersteunt de nieuwste muziek van de jonge muziekpioniers. Al 70 jaar maakt Gaudeamus zich hard voor muziekpioniers wereldwijd, biedt hen een ontwikkelplek en podium en brengt zo de muziek van morgen bij nieuwsgierige muziekliefhebbers. Gaudeamus is niet meer weg te denken uit het huidige internationale (nieuwe) muziekleven.

De jaarlijkse Gaudeamus Muziekweek vindt sinds 2011 plaats in Utrecht. Het is dé internationale ontmoetingsplek voor jonge componisten en muziekpioniers wereldwijd. Een belangrijk onderdeel van de Gaudeamus Muziekweek is de uitreiking van de Gaudeamus Award, een aanmoedigingsprijs voor componisten onder de 30 jaar.

Buiten het festival om zijn er de tweemaandelijkse Gaudeamus Muziekweek Sessies, hier krijgen jonge ensembles en componisten die vlieguren willen maken de ruimte om hun work-in-progress te presenteren.

Gaudeamus Muziekweek is gedurende het hele jaar actief als platform voor nieuwe prikkels en ontwikkelingen binnen muziek in Nederland en daarbuiten. Als actief partner in netwerken zoals ECPNM, ISCM, IAMIC en het in 2012 opgerichte Europese Ulysses Network.

Gaudeamus Muziekweek zet zich wereldwijd ook op de kaart met internationale edities. In januari 2012 had de allereerste Gaudeamus Muziekweek New York plaats en in april 2014 volgde de eerste editie van Gaudeamus Canada in Toronto en Montreal.

 

Korte geschiedenis Gaudeamus Muziekweek