achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Gaudeamus Award

** De inschrijving is gesloten. Wil je werk inzenden voor de Gaudeamus Award? Houd de website in de gaten voor updates over de te volgen procedure, volg ons op InstagramTwitter en Facebook of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven voor de Gaudeamus Award 2018 is mogelijk vanaf 1 augustus 2017.

Over de Gaudeamus Award
In 1947 organiseerde de Stichting Gaudeamus de eerste Bilthovense Muziekweek en al snel groeide de organisatie uit tot internationaal niveau. De jaarlijkse Gaudeamus Muziekweek is gericht op muziek van jonge muziek pioniers. De eerste Gaudeamus Prijs werd in 1957 uitgereikt aan Peter Schat. Sinds 2014 kunnen enkel nog werken worden ingestuurd die vallen binnen een van de drie ensemble categorieën. In 2015 waren dit Asko|Schönberg, Nadar Ensemble en Zwerm. Voor 2016 konden werken worden ingestuurd voor Amsterdam Sinfonietta, Silbersee en Ensemble Modelo62. De Gaudeamus Award bestaat uit een bedrag van € 5000,- als opdracht voor het schrijven van een nieuw werk, en is zodoende een hulp in de carrière van de componist. Het opdrachtwerk gaat in première tijdens de Gaudeamus Muziekweek. Sinds 2014 vindt voorafgaand aan het festival de Gaudeamus Muziekweek Academy plaats.

Alle winnaars van de Gaudeamus Award zijn te vinden in Gaudeamus Hall of Fame