achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Componist

◂terug naar overzicht

 • Verdonk, Dianne (1988), NLD
 • Bellyhorn, Pulseyarn
  Datum:Vrijdag 09 09 Aanvang:17:00 Locatie Vechtclub XL Prijs:€ 12 / € 7 (online)
  › Kaarten

  Dianne Verdonk is als maker en performer op zoek naar de ultieme, persoonlijke vorm van expressie in elektronische- en elektroakoestische muziek. Ze bouwt daarvoor zelf haar elektronische muziekinstrumenten, leunend op de hunkeringen naar de muziek die ze graag wil maken – kleurrijke liedjes met synthese en stem. Ze stelt zichzelf vragen als: welke klanken wil ik kunnen maken, en welke fysieke bewegingen wil ik daarbij maken? Daardoor wordt het een instrument dat als een naadloze schulp om haar heen valt en haar muzikale intenties als een antenne kan oppikken.
  Naast het bespelen van La Diantenne, een door haarzelf ontwikkeld instrument om live elektronische muziek te maken, is ze een ervaren celliste en contrabassiste, spelend in diverse contexten.

  COMPOSITIE:
  La Diantenne

  Dianne heeft La Diantenne gebouwd omdat ze haar performance- en compositievaardigheden wilde uitbreiden middels het maken van elektroakoestische muziek. Terwijl ze verschillende combinaties van hardware en software uitprobeerde tijdens het ontwikkelen van een elektronisch instrument, putte ze inspiratie uit de manier waarop ze cello en contrabas speelt.

   

  ◂terug naar overzicht