achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Artiest

◂terug naar overzicht

 • Quatuor Bozzini
 • Late Night | Gaudeamus Award 2016
  Datum:Woensdag 07 09 Aanvang:22:15 Locatie TivoliVredenburg Prijs: € 10 / € 5 (online) € 30 (combi met openingsconcert Up-close)
  › Kaarten

 • Composer’s Kitchen (1)
  Datum:Donderdag 08 09 Aanvang:12:30 Locatie TivoliVredenburg Prijs: € 12 / € 7 (online)
  › Kaarten

 • Composer’s Kitchen (2)
  Datum:Donderdag 08 09 Aanvang:19:00 Locatie TivoliVredenburg Prijs: € 15 / € 10 (online) € 35 (combi-ticket met Ob-literate en A night out with Modelo62)
  › Kaarten

  Een uitgesproken hedendaags ensemble dat zich blijft ontwikkelen binnen een bruisende muziekscene. Het Quatuor Bozzini verkent de mogelijkheden van de traditionele concertzaal maar treedt met evenveel enthousiasme op in ongewone situaties. De groep onderscheidt zich door de talloze artistieke stromingen en disciplines van vandaag met een open geest tegemoet te treden. Ze nemen graag risico’s en laten platgetreden paden, clichés en gemeenplaatsen links liggen. Muziek maken is hun passie en ze raken een snaar bij het publiek omdat ze spelen met souplesse maar ook met veel oog voor detail. Het kwartet heeft zorgvuldig een veelzijdig repertoire opgebouwd zonder water bij de wijn te doen of mee te gaan met de mode. Sinds de oprichting gaf het ensemble meer dan honderd compositieopdrachten; meer dan honderdvijftig stukken gingen in première. Het kwartet is te gast geweest bij talloze internationale festivals en ondersteunt een jongere generatie componisten middels workshops; met name hun Composer’s Kitchen. Het kwartet heeft een eigen platenlabel, Collection QB, waarop ze muziek uitbrengen van componisten uit Canada en elders.

  Website

  Ensembles-in-residence

  Tijdens Gaudeamus Muziekweek ’16 zijn Quatuor Bozzini en oerknal! beiden ensemble-in-residence. Dit betekent dat zij een speciale samenwerking aangaan met de vijf genomineerde componisten voor de Gaudeamus Award. Tijdens de Gaudeamus Muziekweek Academy (1 t/m 7 september) wordt er door de ensembles en de componisten gewerkt aan nieuwe composities, die tijdens het festival in première zullen gaan

   

  ◂terug naar overzicht