achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Artiest

◂terug naar overzicht

 • Oerknal!
 • GMW Academy: Call for scores & Reading Session – Oerknal!
  Datum:Zondag 04 09 Aanvang:16:00 - 18:00 Locatie Muziekhuis Utrecht Prijs: gratis
 • Late Night | Gaudeamus Award 2016
  Datum:Woensdag 07 09 Aanvang:22:15 Locatie TivoliVredenburg Prijs: € 10 / € 5 (online) € 30 (combi met openingsconcert Up-close)
  › Kaarten

 • …Sand in an hourglass…
  Datum:Vrijdag 09 09 Aanvang:22:00 Locatie TivoliVredenburg Prijs: € 12 / € 7 (online) € 33 (combi-ticket Great expectations en Lilleke spiekerbak)
  › Kaarten

 • Saturday Night Live
  Datum:Zaterdag 10 09 Aanvang:19:00 Locatie TivoliVredenburg Prijs: € 20 / € 15 (online)
  › Kaarten

  Oerknal! is een collectief bestaande uit jonge, professionele musici, componisten, videokunstenaars, opnametechnici en grafische ontwerpers. De leden van Oerknal! delen een passie voor nieuwe, creatieve ervaringen en geloven dat muziek dient te worden gebracht op een intensieve, intuïtieve manier.

  Het ensemble is steeds op zoek naar unieke en verrassende artistieke verbindingen door interdisciplinaire samenwerking. Oerknal! mijdt de traditionele etiquette van de concertzaal. Het ensemble geeft de voorkeur aan minder gebruikelijke ruimtes zoals galerieën, jazzcafé’s en opgeknapte gebouwen. Het collectief houdt van experimenteren met andere manieren om een concert te presenteren. Maar nog belangrijker is dat Oerknal! zich met hart en ziel wijdt aan nieuwe muziek die thuishoort in en geschreven is voor de tijd van nu.

  Oerknal! hoopt barrières te doorbreken samen met jou. De leden van het collectief willen direct in contact treden met het publiek door een informele, vertrouwelijke omgeving te scheppen voor intense muzikale ervaringen.

  Website

  Ensembles-in-residence
  Tijdens Gaudeamus Muziekweek ’16 zijn Oerknal! en Quatuor Bozzini beiden ensemble-in-residence. Dit betekent dat zij een speciale samenwerking aangaan met de vijf genomineerde componisten voor de Gaudeamus Award. Tijdens de Gaudeamus Muziekweek Academy (1 t/m 7 september) wordt er door de ensembles en de componisten gewerkt aan nieuwe composities, die tijdens het festival in première zullen gaan.

   

  ◂terug naar overzicht