achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

25 jun 2017

GMW Sessies #16 ▸▸

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

Artiest

◂terug naar overzicht

 • Ensemble Modelo62
 • A Night Out with Modelo62
  Datum:Donderdag 08 09 Aanvang:20:30 Locatie Theater Kikker Prijs: € 18 / € 13 (online) € 35 (combi-ticket Composer's Kitchen en Ob-literate)
  › Kaarten

  Ensemble Modelo62 is een internationaal ensemble met Den Haag als uitvalsbasis. De musici lopen over van enthousiasme en interesseren zich voor de conceptuele zowel als de geluidsmatige kant van gecomponeerde muziek. Met hun energieke uitvoeringen blazen ze de betreffende composities nieuw leven in. Modelo62 combineert ambitieuze programma’s met een hoge mate van virtuositeit en benadert het experiment met een opvallend open geest. Modelo62 is altijd bereid om risico’s te nemen bij het ontwikkelen van nieuw werk en talent. Het ensemble moedigt de toepassing aan van ongewone technieken in vele verschillende genres. Het grootste deel van het uitdijende repertoire van het ensemble bestaat uit werken die in opdracht zijn geschreven door jong aanstormend talent en componisten uit gevestigde generaties. Mede daardoor is Modelo62 in staat om buitengewone en langdurige samenwerkingsverbanden aan te gaan met componisten en andere kunstenaars. Het ensemble speelt muziek in de context van muziektheater, dans, videoprojecten, installaties, solo’s, kamermuziek. Daarnaast ook stukken voor groot ensemble en kamerorkest.

  Gaudeamus Award
  Dit jaar neemt Ensemble Modelo62 samen met Amsterdam Sinfonietta en Silbersee een bijzondere positie in binnen Gaudeamus Muziekweek. Deze drie ensembles vormen de categorieën waarvoor jonge componisten hun werk konden insturen voor de Gaudeamus Award 2016. Gedurende de Gaudeamus Academy (voorafgaand aan het festival) werken de ensembles intensief samen met de genomineerde componisten David Bird, Giulio Colangelo, James O’Callaghan, Anthony Vine en Shih-Wei Lo.

  Website
  Facebook
  YouTube
  Soundcloud

   

  ◂terug naar overzicht