achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Donderdag 20 10 2016
Genomineerden Gaudeamus Award 2017

Afgelopen weekend heeft de jury, bestaande uit Mayke Nas (NLD), Christopher Trapani (USA) en Joe Cutler (GBR), zich gebogen over alle inzendingen voor de Gaudeamus Award. In totaal zijn 288 partituren afkomstig van componisten uit 36 verschillende landen beoordeeld. Uit alle inzendingen zijn vijf componisten geselecteerd die volgend jaar meedingen naar de prestigieuze compositieprijs:

* Landscape Series: 1Chaz Underriner (1987, VS)
* The Atlas SlaveIvan Vukosavljevic (1986, Servië),
* Requiem ApoideaAart Strootman (1987, Nederland)
* Many Many CadencesSky Macklay (1988, VS)
* the new normalWilliam Dougherty (1988, VS)

In september volgend jaar zullen meerdere werken van de genomineerden te horen zijn tijdens Gaudeamus Muziekweek 2017. Aan het einde van het festival kiest de jury de winnaar van de Gaudeamus Award, bestaande uit een compositie-opdracht t.w.v. € 5000.

Gaudeamus Muziekweek Academy
De genomineerden zullen in de week voorafgaand aan het festival een intense samenwerking aangaan met de betrokken ensembles tijdens de Gaudeamus Muziekweek Academy. De geselecteerde werken worden ingestudeerd in nauwe samenspraak met de componisten. De genomineerde componisten krijgen tevens de opdracht een kort werk voor Kluster 5 (ensemble-in-residence) te schrijven. Naast de repetities worden tijdens de Gaudeamus Muziekweek Academy diverse meetings en workshops voor de componisten én het publiek georganiseerd.

Gaudeamus Muziekweek vindt plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 september 2017.

Voor meer informatie zie het volledige persbericht.

 

◂terug naar overzicht