achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Maandag 01 08 2016
Inschrijving Gaudeamus Award 2017 geopend!

Je kunt je nu inschrijven voor de Gaudeamus Award 2017! Deadline voor inschrijven is 1 oktober 2016. Lees eerst alles over de procedure en de voorwaarden. Daarna kun je je inschrijven.

Over de Gaudeamus Award

De jaarlijkse Gaudeamus Muziekweek is gericht op muziek van jonge muziek pioniers. De eerste Gaudeamus Prijs werd in 1957 uitgereikt aan Peter Schat. Sinds 2014 kunnen enkel nog werken worden ingestuurd die vallen binnen een van de categorieën. De Gaudeamus Award bestaat uit een bedrag van € 5000,- als opdracht voor het schrijven van een nieuw werk, en is zodoende een hulp in de carrière van de componist. Het opdrachtwerk gaat in première tijdens de Gaudeamus Muziekweek. Sinds 2014 vindt voor de genomineerde componosten voorafgaand aan het festival de Gaudeamus Muziekweek Academy plaats.

 

◂terug naar overzicht