achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Dinsdag 14 06 2016
Genomineerden Gaudeamus Award 2016

De prestigieuze Gaudeamus Award wordt jaarlijks uitgereikt aan aanstormend compositietalent onder de 30 jaar. De prijs bestaat uit een opdracht t.w.v. € 5000 en wordt aan het eind van van Gaudeamus Muziekweek 2016 (7-11 september) uitgereikt . In oktober vorig jaar heeft de jury, bestaande uit Seung-Won Oh, Pierre Jodlowski en Willem Jeths, zich gebogen over alle inzendingen voor de Gaudeamus Award. In totaal zijn 175 partituren afkomstig van componisten uit 28 verschillende beoordeeld. In samenspraak met afgevaardigden van de betrokken ensembles Amsterdam Sinfonietta (Willem de Bordes), Silbersee (MaNOj Kamps) en Ensemble Modelo62 (Ezequiel Menalled) zijn 5 jonge componisten genomineerd voor de Gaudeamus Award 2016.

De genomineerden dit jaar zijn:

* James O’Callaghan (1988, Canada)

* David Bird (1990, USA)

* Anthony Vine (1988, USA)

* Shih-Wei Lo (1985, Taiwan)

* Giulio Colangelo (1986, Italië)

Van elke genomineerde wordt tijdens het festival 3 werken uitgevoerd. Klik op de namen van de genomineerden voor biografieën, meer informatie over hun geselecteerde werken en de concerten waarin hun werken worden uitgevoerd. Volg ons op facebook voor de laatste updates of bekijk de genomineerden playlist op ons youtube kanaal.

Meer informatie over de Gaudeamus Award

 

◂terug naar overzicht