achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Maandag 23 05 2016
Workshop Weekend

In het weekend van 3 & 4 september vinden diverse workshops en lezingen plaats, gericht op jonge componisten en compositiestudenten. Een deel van het workshopprogramma van de Gaudeamus Muziekweek Academy 2016 is ook openbaar toegankelijk voor publiek om te komen kijken en luisteren. Het Academyprogramma is over het algemeen gratis toegankelijk, voor enkele workshops wordt een toegangsprijs gevraagd.

Op dit moment zijn een aantal workshops bevestigd:
Op zaterdag 3 september zijn er in Theater Kikker diverse workshops rond de combinatie van muziek met andere elementen, zoals theater, video en lichteffecten. De dag wordt besloten met een tweegesprek met Gaudeamus Award laureaat en multimedia-duizendpoot Michel van der Aa. Met zijn multidisciplinaire celloconcert Up-close opent Amsterdam Sinfonietta Gaudeamus Muziekweek 2016.
Op zondag 4 september vinden in Muziekhuis Utrecht diverse workshops plaats rondom muziekinstrumenten en andere tools. Elektrisch gitarist Wiek Hijmans en ensemble-in-residence Oerknal! bieden jonge componisten de kans hun schetsen uit te proberen en leren ze de fijne kneepjes van componeren voor hun instrument(en). In de workshop OpenMusic leer je werken met deze buitengewoon flexibele compositie-software en in de workshop Arduino maak je je eigen interactieve muziekinstrument.

Het volledige Academy workshopprogramma wordt in de komende maanden bekendgemaakt. Volg het Facebook Event om volledig op de hoogte te blijven van het Academy Workshop Weekend programma.

Voor een impressie van de Academy vorig jaar, bekijk de video’s van de Gaudeamus Muziekweek Academy 2015 met o.a winnaar van de Gaudeamus Award, Alexander Khubeev.

 

◂terug naar overzicht