achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Donderdag 21 04 2016
Robert Henke op ICMC 2016

Na dertig jaar keert de International Computer Music Conference terug naar Nederland. Van 12 tot en met 16 september hosten Gaudeamus Muziekweek en HKU Muziek en Technologie de 42ste editie van de internationaal vermaarde computer conferentie in Utrecht. Het thema is ‘Is the Sky the Limit?’ en het Duitse meesterbrein in elektronische muziek Robert Henke gaat die vraagstelling op eigen wijze te lijf met zijn audiovisuele concert Lumière II.2 op 15 september in TivoliVredenburg.

Met zijn zelf gebouwde instrumenten, composities op basis van wiskundige algoritmes en de wijze waarop hij muziek laat versmelten met beeldende kunst, belichaamt Henke als geen ander waar de ICMC-conferentie voor staat: vernieuwing , experimenteerdrift en discipline-overstijgende muzikale kunst.

Het concert van Robert Henke maakt deel uit van de ICMC 2016. Het volledige conferentieprogramma wordt in juni bekendgemaakt. Tickets voor de conferentie zijn te koop via icmc2016.com. Losse kaarten voor Lumière II.2 zijn binnenkort verkrijgbaar.

 

◂terug naar overzicht