achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Dinsdag 05 04 2016
In de spotlight: Anna Korsun

In september 2014 verscheen ze gekleed in de kleuren van de Oekraïense vlag: Anna Korsun. Geboren in Donetsk (Oekraïene) op 20 maart 1986 en afgestudeerd aan het conservatorium van Kiev en de Kunsthogeschool te München. Ze was artist-in-residence aan de kunstacademie van Stuttgart (2014/2015) en aan de Cité Internationale des Arts in Parijs (2014). In 2014 won ze de Gaudeamus Award. Haar nieuwe werk Ulenflucht (in opdracht van Gaudeamus Muziekweek) zal tijdens komend festival in première gaan.

Luister en kijk hier terug naar de winnaar van de Gaudeamus Award 2014.

Website
Soundcloud
YouTube

Over het winnende werk Vocerumori van Anna Korsun zei de jury:

“De muziek van Anna Korsun heeft ons diep geraakt, ondanks het feit dat het stevig geworteld is in de hedendaagse muziek is haar werk – dat historische referenties heeft die variëren Gabrieli’s Venetiaanse dubbelkoren tot aan de stukken voor geprepareerde piano van Cage – op een of andere manier vrij van dat alles. Haar opvallende onbevangenheid en grote toewijding voor zowel materiaal als vorm zijn de constante factor in haar stilistisch breed scala aan composities. De manier waarop Korsun open staat voor de uitdagingen zodra ze aan een nieuw werk begint, toont kracht, nieuwsgierigheid en vertrouwen in klank, inspiratie en creativiteit.”

 

 

◂terug naar overzicht