achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Dinsdag 20 10 2015
Genomineerden Gaudeamus Award 2016

Afgelopen weekend heeft de jury, bestaande uit Seung-Won Oh (KOR), Pierre Jodlowski (FRA) en Willem Jeths (NLD), zich gebogen over alle inzendingen voor de Gaudeamus Award. In totaal zijn 175 partituren afkomstig van componisten uit 28 verschillende beoordeeld. In samenspraak met afgevaardigden van de betrokken ensembles Amsterdam Sinfonietta (Willem de Bordes), Silbersee (MaNOj Kamps) en Ensemble Modelo62 (Ezequiel Menalled) zijn 5 jonge componisten genomineerd voor de Gaudeamus Award 2016.

* AMONG AM A by James O’Callaghan (1988, Canada)

* Drop by David Bird (1990, USA)

* From a Forest of Standing Mirrors by Anthony Vine (1988, USA)

* Madhye II by Shih-Wei Lo (1985, Taiwan)

* Organismo Aperto No.1 by Giulio Colangelo (1986, Italy)

In september volgend jaar zullen meerdere werken van de genomineerden te horen zijn tijdens Gaudeamus Muziekweek 2016. Aan het einde van het festival kiest de jury de winnaar van de Gaudeamus Award, bestaande uit een compositie-opdracht t.w.v. € 5000.

Gaudeamus Muziekweek Academy
De genomineerden zullen in de week voorafgaand aan het festival een intense samenwerking aangaan met de betrokken ensembles tijdens de Gaudeamus Muziekweek Academy. De geselecteerde werken worden ingestudeerd in nauwe samenspraak met de componisten. De genomineerde componisten krijgen tevens de opdracht een kort werk voor het Bozzini Quartet (samen met Oerknal! het ensemble-in-residence in 2016) te schrijven. Naast de repetities worden tijdens de GMW Academy diverse meetings en workshops voor de componisten én het publiek georganiseerd.

Gaudeamus Muziekweek Academy vindt plaats van donderdag 1 t/m woensdag 7 september 2016. Gaudeamus Muziekweek vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 september 2016.

 

◂terug naar overzicht