achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Zondag 13 09 2015
Alexander Khubeev wint Gaudeamus Award 2015

Uit handen van directeur Henk Heuvelmans ontving Alexander Khubeev (RUS, 1986), na het slotconcert van Gaudeamus Muziekweek, de Gaudeamus Award 2015.

De internationale jury, bestaande uit Calliope Tsoupaki (GRC 1963), Stefan Prins (BEL 1979) en Raphaël Cendo (FRA 1975), beoordeelde Khubeev unaniem als winnaar.

Uit het juryrapport: “Alexander is a original and inventive composer. He achieved a perfect balance between his sonic universe and the written realization. He has a brilliant way of expanding advanced techniques, and creates a mysterious and profound sound-world. We wish him a brilliant career.”

De Gaudeamus Award is een aanmoedigingsprijs voor jonge componisten, jonger dan 30 jaar. Het te winnen geldbedrag in de vorm van een compositie-opdracht voor de volgende Gaudeamus Muziekweek bedraagt € 5.000.

 

◂terug naar overzicht