achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Donderdag 02 04 2015
Gaudeamus Award

De Gaudeamus Award is een aanmoedigingsprijs voor componisten onder de dertig jaar. Een internationale jury selecteert jaarlijks vijf genomineerden uit ca. 200 ingezonden werken van componisten uit de hele wereld. Van iedere genomineerde componist worden minimaal drie werken uitgevoerd tijdens het festival, inclusief een nieuw werk speciaal geschreven voor ensemble-in-residence Slagwerk Den Haag. Aan het slot van Gaudeamus Muziekweek 15 wordt de Award, bestaande uit een compositie-opdracht t.w.v. € 5000 voor het festival volgend jaar, uitgereikt.

Jury
Ieder jaar selecteert een nieuwe internationale jury de genomineerden voor de Gaudeamus Award. Dit jaar bestaat de jury uit de componisten Calliope Tsoupaki, Raphaël Cendo, en Stefan Prins. Daarnaast zijn afgevaardigden van Asko|Schönberg, Zwerm en het Nadar Ensemble gevraagd deel te nemen aan het selectieproces. Gedurende de Gaudeamus Muziekweek Academy (3 t/m 9 september) vinden de repetities plaats van alle genomineerde werken.

Genomineerden
Uit de 198 werken van componisten afkomstig uit 25 verschillende landen zijn vijf inzendingen geselecteerd en genomineerd voor de Gaudeamus Award 15.

Alexander Khubeev – Ghost of dystopia
Jason Thorpe BuchananAsymptotic Flux: Second Study in Entropy
Mátyás WettlMy Former Band
Stylianos Dimou Quando l’anIma è SatuRa: meaningless meandering for [Anit]
Utku AsurogluAggravation 

 

◂terug naar overzicht