achtergrond

Gaudeamus Muziekweek

6 - 10 september 2017                             Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek presenteert de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers tijdens het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival in Utrecht.  

Agenda

30 jun 2017

ECHO ▸▸

06 sep 2017

PROFOUND SOUND – Asko|Schönberg + Cappella Amsterdam ▸▸

07 sep 2017

Composer On Stage – Shalygin ▸▸

ga naar agenda ▸▸

uitburo
Utrecht Muziek

◂ terug naar overzicht

Donderdag 30 10 2014
Musician-in-residence 2014/2015

De Utrechtse cellist Maarten Vos is dit seizoen onze musician-in-residence. Afgelopen augustus is zijn residency begonnen met een samenwerking tussen Maarten en de bejubelde Britse multi-instrumentalist & componist Greg Haines.
In opdracht van Gaudeamus werken Vos & Haines samen aan een bloedstollend duo op het grensvlak van hedendaags klassiek en improvisatie. Beiden gebruiken traditionele akoestische instrumenten in een combinatie met (live) elektronica. De uitdaging voor Vos zit zowel in de compositorische, alsook de improvisatorische kwaliteiten van Haines, die zijn eigen spel naar een hoger niveau zullen brengen. Het werk dat in een gezamenlijke residency begin augustus in Berlijn wordt ontwikkeld is voor de combinatie van cello, toetsen en elektronica. De compositie wordt opgebouwd rondom spacey ambient texturen en minimalistische melodieën, waarin experimentele (speel)technieken gebruikt zullen worden.

 

◂terug naar overzicht